Door wie?

Door wie?

In juli 2013 is Pascal de Haan officieel benoemd tot de ‘Persoonlijk vertegenwoordiger van Anthony Mirakian’ voor Nederland en is tegelijkertijd tot Yondan, 4e Dan zwarte band gepromoveerd door Hanshi Anthony Mirakian. In mei 2019 ontving hij de graad Godan, 5e Dan zwarte band van Paul Zarzour en de andere senior studenten van Sensei Mirakian.
Sensei Anthony Mirakian kreeg instructie in karate op het eiland Okinawa (Japan) vanaf de jaren ’50. In de jaren ’60 heeft hij in Boston in de Verenigde Staten, zijn dojo geopend. Sensei Mirakian was een man die tot de verbeelding sprak, een karatemeester van het eerste uur voor de westerse wereld. Een persoon die karate-do compromisloos onderwees aan een ieder met een passie voor de krijgskunst. Hij is op 31 maart 2015 overleden. Pascal de Haan geeft trainingen in het karate-do volgens dezelfde traditie als Sensei Mirakian. Kenmerkend daarbij zijn de intensieve behandeling van kata (individuele stijloefening) en bijbehorende afzonderlijke technieken met partners (bunkai).
Pascal de Haan is in 1994 begonnen met het Meibukan Goju-ryu Karate-do en heeft in 2005 zijn Kyosei Menkyo (Erkend gecertificeerd instructeur) ontvangen.

Waar en wanneer >>